Bröllopsfotograf Sundsvall, Timrå och Världen

”I’ve been looking for you since I heard my first fairytale”

Ni ska gifta er! Så himla härligt, och ett STORT grattis till er i förskott! Nu väntar en tid av planering, förväntan, beslut (och beslutsångest?), glädje och kanske ett och annat hjärnsläpp?! Allt från plats, blommor, kyrkligt eller borgligt, vilka ska bjudas, mat, transport till och från vigselplatsen och klädval ska behandlas OCH inte minst – val av fotograf.

Och jag misstänker att det är det som har lett dig hit till min sida. Varmt välkommen! På den här sidan kommer du hitta information som kan vara bra för dig att ha när du ska göra ditt val av fotograf. Tveka inte att höra av dig om du har några frågor som du inte finner svar på här, det är ER stora dag, och den ska naturligtvis bli så bra som bara möjligt

Att välja fotograf är inte "bara"!

Bröllopsfotograf Västernorrland

Bildstil

Att välja fotograf till sitt bröllop är något som bör göras med stor omsorg. Det är en viktig dag i livet och den kommer inte gå i repris. Därför är det viktigt att redan från början hitta en fotograf vars tidigare bilder stämmer överens med den stil du vill ha på just dina bilder.

Bröllopsfotograf Västernorrland

Personkemi

Fotografen som ni väljer kommer att bli en del av er speciella dag, därför är det naturligtvis en fördel om det är en fotograf som känns rätt för just er, inte bara bildmässigt utan även personlighetsmässigt. Fundera på vad som är viktigt för er. Ska er fotograf vara en fluga på väggen, någon som kliver in och tar plats och styr och ställer, eller en ”gäst” som minglar?

Bröllopsfotograf Västernorrland

Erfarenhet

En fotograf är inte alltid ”bara” en fotograf. En erfaren fotograf ser detaljerna. Ligger håret rätt? Faller klänningen som den ska? Sitter flugan lite snett? Det är de små, små detaljerna som kan göra de stora skillnaderna ifall du får bra bilder eller fantaaastiska bilder! Och vi vill ju ha de fantaaaastiska bilderna, eller hur? 😉

Sådan är fotografen

Jag älskar bröllop, och jag är vad man skulle kunna kalla ’kär i kärleken’. Att fånga alla dessa känslor på bild är ett stort privilegium, och mitt mål är att ni ska känna den glädjen och alla de känslor som ni kände på er bröllopsdag, i många år efter bara genom att titta på era bilder. Detta gör jag genom att vara en blandning av de tre ”personkemi-exemplen” nedan. Ungefär så här:

65% fluga på väggen – Jag älskar att finnas i bakgrunden och dokumentera allt som händer på er bröllopsdag. Blickar, känslor, gapskratt, tårar och allt annat som hör till. Alla dessa fångade ögonblick och detaljer är något ni kommer ha stor glädje av.

25% minglare – Att prata med era gäster

10% peka med hela handen – En väldigt liten del av mitt arbete som fotograf går ut på att styra och ställa. Med det menar jag direkt arrangerade bilder. Det handlar då främst om gruppbilder och andra typer av ”planerade porträtt”, men även här görs mitt arbete på ett mjukt sätt snarare än det styrande. Även på bröllop använder jag mig av ”Moment design” för att få era bilder så avslappnade och naturliga som möjligt

Tre saker du kanske inte visste om mig!

Bröllopsfotograf Västernorrland
Familjefotograf Västernorrland
Bröllopsfotograf Västernorrland
Bröllopsfotograf Västernorrland

FRÅGOR & SVAR

VANLIGA FRÅGOR

Jag rekommenderar att ni gör er bokningsförfrågan så snart ni har ett datum satt, detta då jag enbart gör ett fåtal bröllop per säsong. För att vara säkra på att just ert datum bokas upp så är det bra ju tidigare som bokningsförfrågan kommer in. Ert datum ”spikas” dock först när bokningsavgiften är betald, men ni kommer få veta om ytterligare intresse finns för ert datum så att ni inte går miste om det.

Jag erbjuder ett par olika paket, som alla har olika omfattning och olika innehåll. Scrolla ner på sidan så kommer du hitta information kring detta!

Väder är ju en sak som är svårt att styra, men oroa er inte, vi kommer att få magiska bilder även om vädret inte är på vår sida. Jag är alltid förberedd med paraplyer som gör sig vackra på bild samt blixtar om vi skulle tvingas hålla till inomhus.

Det är naturligtvis inte helt lätt att veta, men för att underlätta för er så bokar jag gärna in en konsultation. Antingen träffas vi och tar en fika, eller, om avståndet är lite långt, så kan vi samtala via telefon, Facetime, Teams eller liknande.

Det är viktigt att ni känner er trygga med mig och att ni känner att ni kan lyfta frågor, funderingar och önskemål.

I de större paketen ingår även en provfotografering i god tid innan bröllopet, om önskemål finns kring detta. Då kan vi besöka platsen där ni ska gifta er, eller en närbelägen plats som är bra för era porträtt, och på så sätt vara säkra att ha rätt förutsättningar på den stora dagen!

I samband med er bokning så skriver vi avtal, och så betalar ni en bokningsavgift på 30% av kostnaden för ert valda paket. Bokningsavgiften är till för att ”låsa” ert datum, och den är inte återbetalningsbar om ni behöver avboka.

Inför ert bröllop skickas er slutfaktura på resterande del av beloppet, med bokningsavgiften avdragen. Den fakturan skall vara betald senast 10 dagar innan ert bröllop.

Redan ett par dagar efter er fotografering kan ni vänta er en första ”sneak-peek” på era bilder!

Resterande digitala bilder levereras till er inom sex veckor från ert bröllop. Oftast går det snabbare än så, men under högsäsong kan leveranstiden vara något längre. Därför är leveranstiden beräknad till sex (6) veckor.

Peppar peppar! Det ska mycket till innan jag känner mig tvingad att ställa in en bröllopsfotografering, men OM nu detta skulle inträffa så har jag ett stort nätverk av skickliga fotografer, jag kommer då göra mitt bästa för att hitta en likvärdig fotograf till er stora dag.

Ja. Bokningsavgiften ska betalas i fullo innan bröllopet och kan inte delbetalas, men slutfakturan går att delbetala.

Jag är väl medveten om att ett bröllop kostar mycket att arrangera och planera, och jag vill såklart att ni ska få chansen att ha er bröllopsdag precis så som ni vill ha den. Att boka fotograf för en heldag kan anses dyrt, men är verkligen värt det sett till vad man får för pengarna. Därför erbjuder jag räntefri delbetalning till mina kunder på upp till 6 månader. Hur vi lägger upp det kommer vi överens om när vi skriver avtal

Jag erbjuder:

Vallmo

VALLMO är paketet jag rekommenderar för er som vill täcka det mest centrala på er bröllopsdag. Paketet täcker tre timmar sammanhängande tid och kan med fördel användas till First look, ceremoni och porträtt.

• Digitalt planeringsmöte
• Tre timmar sammanhängande fotografering
• Urval och redigering av bilder
• Samtliga användbara bilder i högupplöst digitalt format, på unikt USB
• Fria användarrättigheter av bilderna för privatbruk
• Resa upp till 20 mil tur och retur

Pris: 13 000kr

Pion

För att täcka ännu lite mer av er stora dag så erbjuder jag paketet som jag döpt till PION. Beroende på hur ni planerar er dag så finns här goda möjligheter till både förberedelser, First look, ceremoni, porträtt och/eller mottagningen efteråt. Eller varför inte porträtt på era gäster? Ni väljer själva när under dagen ni vill placera tiden, oavsett om det är förmiddag, eftermiddag, eller kväll!

• Digitalt eller fysiskt planeringsmöte
• Provfotografering 30 minuter, 10 digitala bilder ingår (Fotografering sker inom Sundsvall/Timrå kommun)
• Upp till sex timmar sammanhängande fotografering
• Urval och redigering av bilder
• Samtliga användbara bilder i högupplöst digitalt format, på unikt USB
• Fria användarrättigheter av bilderna för privatbruk
• Resa och boende ingår inom Sverige

Pris: 21 000kr

Lilja

LILJA är mitt mest heltäckande paket, för er som vill ha hela eran bröllopsdag förevigad. Här har vi tillgång till upp till 10 timmars sammanhängande fototid – ni står för glädjen och jag står för minneskorten!
Vi börjar direkt på morgonen med dina/era förberedelser, vi har gott om tid till porträtt av er och era gäster, First look, givetvis ceremonin, och därtill en hel del mingel och festligheter frampå kvällen. Eller vad sägs om porträtt under ”Golden Hour”? 🥰

• Digitalt eller fysiskt planeringsmöte
• Provfotografering 30 minuter, 15 digitala bilder ingår (Fotografering sker inom Sundsvall/Timrå kommun)
• Upp till tio timmar sammanhängande fotografering
• Urval och redigering av bilder
• Samtliga användbara bilder i högupplöst digitalt format, på unikt USB
• Fria användarrättigheter av bilderna för privatbruk
• Resa och boende ingår oavsett vart ni gifter er!

Pris: 32 000kr

Vilket paket passar er?

I alla mina paket så ingår ett planeringsmöte (inom Sundsvall/Timrå kommun). Om vi inte har möjlighet att ses fysiskt så tar vi det via Zoom. I alla paket ingår även samtliga digitala bilder från dagen i både webbformat och högupplöst format, det vill säga alla bilder som inte är uppenbart ”felaktiga”. Jag brukar ofta slänga med även bilder som kanske inte är helt ”rätt” eftersom det inte är upp till mig att säga om din grimas är gullig eller knasig 😉 Alla bilder levereras naturligtvis färdigredigerade.

Gifter ni er på en vardag? Eller kanske på lågsäsong, oktober-april? Då har jag 10% rabatt på samtliga paket! Erbjudandet gäller ej storhelger.

Hittar du inget paket som passar just ert behov? Hör av dig ändå vettja! Det går nästan alltid att skräddarsy ett paket som täcker era behov, oavsett om det gäller ett större eller ett mindre paket 🥰

Varför ska ni boka en fotograf?

Dessutom:

BOKA DIN FOTOGRAFERING HÄR: