Välkommen till Bloggen!

Här samlar jag olika erfarenheter och tips som jag tack vare många år som bröllops-, gravid-, och familjefotograf har samlat på mig. Bloggen kommer primärt fokusera på bröllop, så att alla ni brudpar som hittar hit ska få all möjlig inspiration, tips och hjälp inför er bröllopsdag som ni kan behöva (för tro mig, det är inte ”barra” att planera ett bröllop!), men det kommer också dyka upp en hel del annat. Häng med vett’ja!

Bröllop
Erika

Jag söker också bröllopsfotograf!

Jag brukar säga att jag förstår att det är ett svårt val när det kommer till att välja sin bröllopsfotograf. Och tro mig, jag VET verkligen. Varför? Jo, jag söker min egen bröllopsfotograf…! 🥰 Och TYVÄRR så kan jag ju inte välja mig själv, hur gärna jag än skulle vilja! 😉 Skämt åsido, men det ÄR svårt att leta bröllopsfotograf. Bröllopsleverantörer överlag, faktiskt. Men för att hålla oss till fotografen så tänkte jag gå igenom några av de saker som JAG kollar efter när jag letar fotograf till mitt (okej, vårt..!) bröllop!

Läs mer »
Bröllop
Erika

Mina bästa tips till bröllopsgästen!

Att bli bjuden på bröllop är för mig alltid lite extra högtidligt. Det är liksom inte som vilken fest som helst, och du vet att brudparet valt sina gäster med omsorg. De värderar dig, och vill därför ha dig som sin gäst på en av de största dagarna i sitt liv. Och även om brudparet naturligtvis är de som har mest att tänka på inför bröllopet, så finns det faktiskt en del saker som kan vara bra att tänka på även för dig som gäst, så därför tänkte jag dela med mig av några av mina bästa tips!

Läs mer »
Bröllop
Erika

Visst kan gäster hjälpa till på bröllopsdagen – men inte med det här!

Ett bra tips för de som vill hålla budgeten nere i bröllops-planerandet är att ta hjälp av nära och kära i så stor utsträckning som möjligt. Det kan innebära allt från hjälp med dekorationer, fixa naglar, någon kanske är grym på att baka och så vidare. Och det är superbra grejer! Men det finns några ”roller” på bröllopet där gästen bör få vara just gäst.

Läs mer »
Bröllop
Erika

Mobilfri vigsel – är det något för oss?

Okej, så mobilerna syns på fotografens bilder. Spelar det egentligen så stor roll? Nej, kanske inte. Men tänk så här istället; Skulle du inte föredra att era gäster faktiskt såg er ”på riktigt”, och inte genom att följa er stora stund genom mobilens skärm?

Läs mer »
Bröllop
Erika

DIY är inte alltid din bästa vän!

Det som många brudpar tänker sig när det kommer till att spara pengar för sitt bröllop, är att göra så mycket som möjligt själv. Och även om det är en bra tanke i grunden, och något som kan bli otroligt bra (se bara på bilderna här med dekorationen – så underbart fint!), så är det inte alltid rätt beslut – åtminstone inte när det gäller alla aspekter av bröllopsfixandet!

Läs mer »
Bröllop
Erika

Bilder ni inte vill missa!

Bilderna från ert bröllop är en av få beständiga saker som finns kvar efter ert bröllop, av allt det som ni sannolikt lagt ner ganska mycket pengar på. Det är en av anledningarna till varför det verkligen är värt att anlita en bröllopsfotograf – för att ha någon som vet vikten av att föreviga inte bara er, men den dag och alla de detaljer som ni så länge har planerat för och längtat efter. Här kommer därför några tips på bilder som ni inte vill missa!

Läs mer »
Bröllop
Erika

Hur väljer vi festlokal?

Det finns en del olika saker att ta med i beräkningen när det är dags att välja festlokal. Kanske först och främst – vad vill vi ha för känsla? Siktar ni på något lyxigt och pampigt eller vill ni ha något mindre och mer intimt? För ett par som älskar det lantliga och rustika så kanske en festlokal i stan känns helt fel, medans detta kanske snarare känns som helt rätt för ett annat par. Men sen då?

Läs mer »
Bröllop
Erika

Vad bokar vi först?

Har ni bestämt er för vilket datum ni ska gifta er? GRATTIS!! Såå himla roligt, jag är så glad för er skull! Nu börjar allt det roliga planerandet, och det är helt klart en hel del beslut att ta framöver. Som till exempel; ”Vi har bestämt datum – vad gör vi nu?”

Läs mer »
Bröllop
Erika

Bröllopsminne, E+M

Säsongens sista bröllop 2021 är vad jag minns idag! Tänk att ni varit gifta i över ett år nu, fantastiska Emma och Mikael!

Läs mer »
Bröllop
Erika

Därför ska du ha en mood board!

Behöver vi ha en mood board? Precis som med allt annat när det gäller bröllop så är det ju faktiskt helt och hållet upp till er som brudpar vad ni vill, eller inte vill ha. Hur mycket tid ni vill lägga ner, hur omfattande er planering är och så vidare, det är BARA ni som avgör det. Så känn ingen stress över att ni ”måste” göra något, för det finns inga måsten. Förutom att möjligtvis dyka upp på bröllopsdagen 😉 Men till frågan då. Behöver vi ha en mood board?

Läs mer »
Bröllop
Erika

Alla vill ju ha en rolig bröllopsfest!

Handen på hjärtat – har du någonsin hört någon säga att de INTE vill ha en rolig bröllopsfest? Nej, trodde väl det. Middagen och festen är ju lite av pricken över i-et när det kommer till bröllopsdagen! Och efter alla bröllop jag fotograferat har jag massor av värdefulla tips för att göra festen ännu bättre, här är ett urval!

Läs mer »
Gravid
Erika

Vad packar man i BB-väskan?

När den största delen av din graviditet är avklarad, så är det snart dags för dig att packa din BB-väska. Det finns tusen olika tipssidor på nätet, och ungefär lika många trådar på Facebook, som ger er bra tips, (kläder, toalettartiklar osv), men här är de saker som mina kunder förmedlat har varit de viktigaste för dem!⁠

Läs mer »
Familj
Erika

Det regnar – vad ska vi göra?

Har du barn som lätt blir uttråkade? Som, så fort det blir dåligt väder, slår sig ner i soffan framför tv:n, eller med telefonen eller surfplattan? Relaterar! Och jag är inte mycket bättre jag heller. Men, för att ge er en chans att bryta mönstret så tänkte jag bjuda på fem tips på aktiviteter för dåligt väder!

Läs mer »
Bröllop
Erika

5 tips till möhippan!

Sooom jag har längtat efter att skriva det här inlägget! Men eftersom planerandet av min systers möhippa var i full gång alldeles fram tills nyligen, och jag inte ville riskera att avslöja några hemligheter, så har det fått vänta. Men nu ni! Nu är det dags!

Läs mer »
Bröllop
Erika

Vad gör en toastmaster?

Har du fått uppdraget som toastmaster, eller toastmadam, vid ett kommande bröllop? Grattis! Vad roligt, det betyder sannolikt att brudparet litar på att du kommer kunna reda ut både det ena och det andra. Men vad innebär det egentligen att vara toastmaster? Vad förväntas du göra?

Läs mer »