Dags för årets julkortsfotografering 2021!

Att skicka och att få julkort är en av mina favorittraditioner. Speciellt personliga sådana. Därför ligger det mig såklart även väldigt varmt om hjärtat att hjälpa andra att skapa dessa fantastiska möjligheter att sprida glädje.

För många är perioden inför jul förknippad med stress och alla saker som ska hinnas göras. Så istället för att försöka arrangera barnen till att sitta fint hemmavid i soffan – unna er en mysig stund hos fotograf istället! Fotograferingen tar ca 20 minuter – alldeles perfekt tid för barn med kort tålamod eller mycket spring i benen!

Så ta chansen. Om ni inte är den som skickar julkort så kanske någon av bilderna från fotograferingen den perfekta julklappen till en närstående. Det kommer bli en såå värdefull och kärleksfull gåva.

Hur går det till?

1. Bokning

Bokar gör ni genom att välja datum och sedan fylla i formuläret strax längre ner här på sidan.

I kalendern väljer ni en dag och tid som passar er, klicka er vidare genom formuläret (berätta gärna lite om er, vilka är ni som kommer osv) och slutligen får ni en bokningsbekräftelse.

Voila!

2. Fotografering

Fotograferingen sker här hemma på vår gård i Torsboda, strax norr om Timrå.

Årets julkort kommer att fotas utomhus i en hemmasnickrad kuliss där barnet/barnen står i ett eget ”försäljningsstånd”. Kulissen passar stora som små barn, alla som kan stå själva eller med stöd. Det går nämligen bra för en vuxen att ”gömma” sig i kulissen och hålla i barnet som då står på en liten pall. För de allra minsta, som ännu inte funnit balansen och kan stå, bäddar vi med en fäll på granris framför träkulissen. 
Vad är det för kuliss, hur ser den ut? Kika nedan!

Fotograferingen tar ca 15-20 minuter.

3. Leverans och betalning

Er faktura skickas i samband med fotografering och kommer via e-post. Var därför noga att kolla skräpposten så att den inte råkat hamna där. Fakturan har 10 dagars betalningstid, och skall vara betald innan bilderna levereras till er.

Det går även bra att betala med swish! I så fall betalar ni i samband med fotografering och får sedan era bilder så snart redigeringen är klar! 

Bildleverans sker digitalt via Pixieset. Ni får då en länk till ett onlinegalleri där ni själva laddar ner era bilder.

Julkort 2021

Har har ni den – basen till 2021 års julkortskuliss! Det är ett stabilt bygge som kommer att kunna varieras på ett par olika sätt för att kunna få fler än en sorts bild. Bland annat kommer den kunna dekoreras ytterligare, med hemmagjorda tygvimplar, en mysig lykta , julkulor, ett gammalt vagnshjul eller en kälke. Skylten ovanför går att byta ut, och det kommer även finns varianter så som till exempel ”Julgranar”, ”Gott nytt år” och ”Slädturer”. Eventuella personliga ”skyltar” kan beställas om beställning görs i god tid, mot ett tillägg om 250kr.

Hur stor är den? Ja, låt oss säga såhär: Wille 6 år (till vänster på bilden) är ca 130cm lång och han står på ”golvet” av kulissen. Beroende på barnets längd så bygger vi upp kulissen i bakkant på lite olika sätt för att de ska komma upp till en lämplig höjd. Mindre/kortare/yngre barn kan även sitta på själva ”disken” och dingla med benen utan några som helst problem – med mamma eller pappa sittandes bakom kulissen eller ståendes intill så tummar vi inte heller på säkerheten.

De allra flesta barn älskar att leka affär, så här har vi fantastiska förutsättningar för underbara, varma, kärleksfulla bilder som ni kan skicka till era nära, eller själva förstora och hänga upp på väggen!

Fem snabba om fotografen

Fem snabba om mig:

– Jag älskar blommor och gröna växter men har aldrig lyckats hålla dem vid liv. Inte förrän palettbladen kom in i mitt liv! Haha!
– Jag har ganska dåligt minne, därför skriver jag ner allt jag behöver komma ihåg.
– Fastnar lätt framför TV:n och vill gärna maraton-titta på sånt jag tycker är bra. Exempelvis: Greys Anatomy, Harry Potter, Blacklist, Sveriges Mästerkock, och så vidare (vilket salig blandning va?)
– Jag och Henke planerade att gifta oss sommaren 2021, men precis som många andra så valde vi att skjuta det på framtiden på grund av Covid-19 och dess restriktioner. Vi har ännu inte satt ett nytt datum
– Jag är själv bonusmamma till världens bästa Wille och är av åsikten att alla föräldrar är viktiga; oavsett om du är biologisk förälder, bonusförälder, styvförälder eller något annat. Du är viktig!

FRÅGOR & SVAR

VANLIGA FRÅGOR

Tro det eller ej, men det är väldigt få väder där vi inte kommer kunna genomföra en fotografering. 

OM vi mot förmodan behöver ställa in fotograferingen på grund av dåligt väder (OBS – Detta avgörs av fotografen!) så försöker vi istället med ett annat datum och hoppas på bättre tur då.

Avbokning skall ske senast 24 timmar innan bokad tid. Då jag enbart erbjuder ett fåtal tider med julfoto varje år och ofta är fullbokad, så vill jag att någon annan ska få chansen om ni av någon anledning inte kan delta.

Ombokning KAN vara möjligt, i mån av tid. Hör av dig i så fall så försöker vi lösa det!

Jag rekommenderar att ni inte kommer med en förkylning/snuva de dagar som är avsatta för dessa mini-sessions eftersom det då kommer vara något mer folk i omlopp på gården än annars.

Däremot kan det, i mån av tid, finnas möjlighet för er att komma vid ett annat tillfälle om ni själva anser er vara tillräckligt friska – jag kan nämligen välja ett annat objektiv och därmed hålla ett längre avstånd. Detta är dock i undantagsfall!

Jag ber  er att respektera mig och mina andra kunder genom att inte komma hit om ni inte känner er friska.

Ja, då tvingas vi rimligtvis att boka om. Jag meddelar i så fall berörda snarast möjligt och erbjuder ersättningstid.

Nej man behöver självklart inte ha tomtekläder om man inte vill!

Jag rekommenderar naturfärger, mjuka varma toner. Vi fotar utan ytterkläder! Klä därför barnen med lager på lager – så att barnet inte fryser medans vi fotar. Föräldrar står redo med varma kläder och vi pausar ofta om det behövs värme!

Självklart! Finns det hjärterum så finns det stjärterum – vi trycker ihop er efter bästa förmåga och tar några härliga familjebilder när vi liks håller på!

Din investering:

Ditt pris: 995 kronor

Tillval: