Familjefotograf Sundsvall

För att hela familjen förtjänar att förevigas på bild.

Du kanske är som jag?

När jag var liten älskade jag att bläddra i mammas och pappas gamla fotoalbum. ”Vem är det?” ”Där är jag!” ”Titta där är farmor!” Alltså jag äääälskade det. Älskar, jag älskar det fortfarande. Men det som jag kan tycka är tråkigt än idag är att det finns väldigt få bilder på hela min familj från när jag och min syster var små. Många bilder på mig och syrran, en hel del bilder på oss tillsammans med mamma, ett gäng bilder på pappa, men eftersom pappa oftast tog bilderna så är han ju själv med på väldigt få bilder.

Lite samma fenomen märker jag nu själv som vuxen. Eftersom jag är den i min familj med det stora fotointresset, så är det ofta jag som fotar. Det finns massor med bilder på Wille, en hel del på Henke, många bilder på dem tillsammas, men jag själv är med på väldigt få bilder. Och som familj? Extremt få, några selfies från någon midsommar och några bilder på oss i samband med dopet av Willes kusin.

Men hörrni – det är inte försent! När väl insikten kommer så kan man inte motstå att föreviga hela familjen. Även den som är obekväm framför kameran kommer känna hur otroligt stort värde dessa bilder har. Och dessutom – det är ju mitt jobb att få er att känna er avslappnade och att ni får en rolig stund medans vi skapar dessa magiska bilder. 

Så unna er en familjefotografering.
Jag lovar att det kommer vara värt det!

Avslappnat

Det ska vara roligt och okomplicerat att bli fotograferad. Jag använder sällan fraser som ”se glad ut”; jag föredrar att leka fram genuina känslor hos både barn och föräldrar. Ibland kan det ta lite tid för barn att bli bekväma med en ny person, därför stressar vi aldrig under en fotografering.

Freja och Ella-16

Hela familjen

Hur många bilder har ni hemma med hela familjen samlad? Hur många bilder har ni med dig själv och dina egna föräldrar? Om ni är som de allra flesta jag känner, inklusive min egen familj, vääääldigt få. Att göra en familjefotografering fokuserar ofta på barnen, men jag vill verkligen rekommendera att HELA familjen är med. Tänk vad roligt för era barn att spara tills de är äldre eller får egna barn.

Minnesvärda bilder

När fotograferingen är över så påbörjas nästa fas med efterbearbetning av bilderna. Jag väljer ut de allra bästa bilderna, redigerar dem enligt konstens alla regler, och dessa får ni sedan tillgång till i ett onlinegalleri – där ni sedan väljer era fem favoriter. Och du! Jag har självklart bildpaket där ni kan beställa betydligt fler bilder än så om önskemål finns!

Vem är fotografen?

Vem är då jag? Erika Näsberg, jag är 38 år gammal. Född och uppvuxen i Sundsvallstrakten (Kovland) och bor numera i Söråker, strax norr om Timrå, tillsammans med fästman och bonusbarn.

Precis som för de flesta fotografer så föddes mitt fotograferande ur ett brinnande intresse, från början fotade jag mestadels motorsport, drifting i synnerhet, vilket jag fortfarande älskar. Fart och fläkt – det är grejer! Visste du att jag faktiskt har licens för att köra Folkrace? Dock älskar jag människor och deras relationer, vilket blev den inriktning jag valde för mitt företag. Jag startade Aliva Photography hösten 2018. I början av 2021 bytte jag namn, och går numera under Fotograf Anna Erika. 

Förutom motorsport så är hästar också något som ligger mig varmt om hjärtat. Jag började rida som åttaåring, och intresset bet sig fast ordentligt. 2009 fick jag min yrkesexamen som Ridskolepedagog med instruktörsinriktning, och jag håller fortfarande lektioner lite då och då.

Jag är en glad och positiv tjej, gillar ordning och reda (min sambo kallar mig ”Fröken rätt och riktig”) och jag älskar varma sommarkvällar!

SÅ GÅR DET TILL:

Bokning

Här på sidan fyller du i din bokningsförfrågan. För att jag ska kunna hjälpa dig att få din fotografering precis så som du vill ha den, kommer jag be dig fylla i några olika frågor, samt dina eventuella önskemål och tider/dagar som passar dig. Därefter kontaktar jag dig med förslag på en eller ett par tider. Gör gärna dina förfrågan så snart du kan! Jag tar enbart ett fåtal kunder per månad, och tiderna blir snabbt bokade, men jag kommer naturligtvis göra mitt bästa för att hitta en tid för just dig!

Inför

Ni har fått en bokad tid, hurra! I samband med detta får ni en bokningsfaktura som avser 25% av fotograferingens totalsumma. Denna är till för att låsa ert datum. (Ni har då 14 dagar på er att ångra er bokning och återfår då det ni betalat. Efter 14 dagar är bokningen bindande och er bokningsavgift är då inte återbetalningsbar)

Inför fotograferingen kommer jag att be dig om mer information om vad du har för önskemål, förväntningar och tankar kring din fotografering och vad du vill att dina bilder ska förmedla. Vi bestämmer plats och stämmer av löpande vid behov, ända tills er dag är här!

Fotograferingen

Äntligen! Pirrar det i magen? Det är fullt normalt, det gör det för mig också! En fotografering kan såklart gå till på många olika sätt beroende på målbild och syfte, men i grund och botten så är mitt mål att ”leka” fram glada, varma och stämningsfulla bilder. Till detta tar jag emellanåt hjälp av så kallad ”moment design”, ett verktyg som får er att slappna av och helt glömma bort kameran!

Efter

Nu är det dags för er att luta er tillbaka i godan ro och slappna av, medans jag slutför arbetet med bilderna. Ni kommer att få tillgång till ett onlinegalleri med bilder för urval. Leveranstiden kan variera beroende på hur lång fotografering vi haft och hur många bilder vi får ihop, men senast 3 veckor efter fotograferingen kommer ni kunna börja med ert urval. Självklart kommer ni få små smakprover under tidens gång, för att stilla nyfikenheten en smula!

Din investering:

Dessutom:

DITT PRIS: 3 000 kr

Skicka din bokningsförfrågan!