Bröllopsfotograf & Gravidfotograf

Utgår från Sundsvall/Timrå och fotar där ni önskar!

Mina bästa tips till bröllopsgästen!

Att bli bjuden på bröllop är för mig alltid lite extra högtidligt. Det är liksom inte som vilken fest som helst, och du vet att brudparet valt sina gäster med omsorg. De värderar dig, och vill därför ha dig som sin gäst på en av de största dagarna i sitt liv. Och även om brudparet naturligtvis är de som har mest att tänka på inför bröllopet, så finns det faktiskt en del saker som kan vara bra att tänka på även för dig som gäst, så därför tänkte jag dela med mig av några av mina bästa tips!

Bröllopsfotograf Sundsvall

Vi börjar med lite ”basics” och kommer sedan vandra vidare.
Respektera brudparets önskemål. Oavsett om det handlar om mobilfri vigsel, val av meny, eller typ av klädkod så är det brudparets val och önskemål att ha det på ett visst sätt. Det är deras dag – och deras val. Och när vi ändå är inne på det – se till att OSA inom utsatt tid! Att planera ett bröllop handlar inte bara om vilken klänning bruden ska ha eller vilket datum de gifter sig. Ofta behöver brudparet veta saker som till exempel antalet gäster för att kunna beställa mat, dryck, veta antal sittplatser vid val av lokal och så vidare. Om du inte vet om du kan komma på grund av till exempel graviditet – säg det till brudparet. De har garanterat förståelse för det och uppskattar säkerligen den informationen snarare än att ni inte OSA’r alls!

Apropå inbjudningar. Om din inbjudan enbart nämner dig vid namn, så är det specifikt du som är inbjuden. Om inbjudan är ställd till dig ”plus 1” eller dig och annan namngiven person, då är det ni två som är inbjudna. Står det ditt namn ”med familj”, då kan du även räkna med samtliga personer i hushållet, det vill säga både partner och barn.

Apropå barn. Barnfritt bröllop ÄR barnfritt bröllop. Ofta brukar paren specificera om det är både vigsel och fest som är barnfria, eller om barnen tex är välkomna på ceremonin men inte middag/fest. Det viktiga är dock att respektera brudparets önskemål. Ordna barnvakt i god tid, och ”tvinga” inte brudparet att göra undantag för er om det inte är extreeeeemt viktigt. Det kan bli en tråkig känsla om brudparet får frågan om ”Varför får deras barn komma men inte våra?”.

Ska du hålla tal? Vad roligt! Tal är ofta väldigt uppskattade, och jag kommer att skriva ett inlägg om just tal längre fram, men här är den snabba versionen. Längden på talet bör inte vara längre än 3 minuter. Fundera igenom i förväg vad du vill säga, skriv gärna ner lite stolpar om du känner att du behöver det. Försök involvera både bruden och brudgummen i talet, och undvik att ”roasta” (skämma ut) brudparet. Även om det är interna skämt så kanske inte alla hänger med och det kan i vissa fall skapa lite spänd stämning. Ett tal behöver inte heller alls vara långt! Det kan vara så kort som ”Tänk som jag längtat efter att denna dagen skulle komma, grattis kära vänner! Skål!”, och det kommer garanterat att uppskattas.

Om du får förhinder, meddela detta till brudparet så snart du vet!

Sist men inte minst – bidra till festen och stämningen! Prata med människor, dansa, skratta, bjud in till det roliga! Jag LOVAR er att det är något som brudparet verkligen kommer att uppskatta, och det kommer även göra er kväll så mycket roligare 🥰

Bröllopsfotograf Sundsvall

Dela på facebook
Dela inlägget
Dela på linkedin
Dela inlägget
Dela på email
Dela inlägget
Dela på print
Skriv ut

Erika Näsberg

Fotograf och bloggerska – jo jag tackar jag!

Välkommen till BLOGGEN! Här skriver jag mestadels om bröllop av alla de slag, de som jag besökt och de som jag vill inspirera er till att ha. Jag önskar er det bästa bröllopet någonsin och om jag då kan hjälpa till med ett tips eller två (eller flera!) så vore väl det fantastiskt!

Jag har alltid tyckt om att skriva, och bloggade flera gånger om dagen faktiskt under tidigt 00-tal (japp, det var längesedan!). Att skriva långa texter på Instagram är kanske inte det mest optimala, så här på bloggen kommer jag nu kombinera mina bilder med mitt skrivande, och spara de kortare inläggen till Instagram.

Hör gärna av dig om det är något speciellt du vill att jag ska skriva på, jag finns på hej@fotografannaerika.se!