Bröllopsfotograf & Gravidfotograf

Utgår från Sundsvall/Timrå och fotar där ni önskar!

DIY är inte alltid din bästa vän!

Det som många brudpar tänker sig när det kommer till att spara pengar för sitt bröllop, är att göra så mycket som möjligt själv. Och även om det är en bra tanke i grunden, och något som kan bli otroligt bra (se bara på bilderna här med dekorationen – så underbart fint!), så är det inte alltid rätt beslut – åtminstone inte när det gäller alla aspekter av bröllopsfixandet!

DIY? Vad är ens det? Jo, det är ”Do it yourself”. Alltså, fixa själv, typ. Det vanligaste ”fixa själv” upplever jag är dekorationer. Istället för att köpa massa färdiga dekorationer så pysslar man själv, oavsett om det gäller dekoration till lokalen, till kyrkan, till dukningen, till bilen och så vidare. Det är ett fantastiskt bra, och roligt, sätt att göra sitt bröllop väldigt personligt, eftersom dekorationerna ofta blir unika just för er. Många börjar redan ett år innan för att hinna färdigt i lugn och ro, men det beror såklart på hur många och stora dekorationer man planerar att göra!

En annan sak som många gör själva, är maten. Det här ÄR en post där det går att spara en hel del pengar, speciellt om man har tillgång till bra råvaror till bra priser på egen hand. Kan man tillaga och frysa in så är det bra, annars kommer det bli en hel del matlagning när det närmar sig bröllopsdagen.

Och som jag sa – det är skitsmart att göra så mycket man kan själv för att spara pengar. Men det är också viktigt att inte göra allting ENSAM. Ta hjälp! Be familj, vänner om hjälp. Det behöver inte vara stora eller krångliga grejer, eller saker som tar mycket tid, men be om hjälp. Det kommer att underlätta.

Och en sak till. JÄMFÖR. Att göra själv är faktiskt inte alltid det bästa. Helt plötsligt börjar grejerna kosta mer bara för att man behöver flera komponenter för att få ihop en viss dekoration, och det som från början skulle vara ett bra sätt att spara pengar blir något som både blir dyrare och som tar mer tid att ordna, än om man har köpt det färdigt. Det här kan vara extra viktigt när det kommer till maten, eftersom det dels faktiskt tar en hel del tid att laga mat, och oftast kanske det inte går att göra det så långt innan, men sedan ska den även värmas och serveras under själva bröllopsdagen. Och just uppvärmning och servering (och senare avdukning etc) kanske det kan vara bra att delegera till någon utomstående, eftersom jag ju tror att era nära och kära vill njuta av middagen och samvaron med er och övriga gäster 🙂

Jag vill absolut inte avråda någon från att DIY:a. Jag tycker det är en sån härlig grej och så otroligt roligt att få se alla personliga ”touches” på de bröllop jag får vara med på. Men ibland kan det vara bra att få en liten väckarklocka så att man inte bara kör på, när det kanske hade varit nog så enkelt och billigt att hitta ett alternativ!

Att beställa catering i form av buffé till bröllopsmiddagen är ett bra alternativ istället för att behöva göra allting själv!

Dela på facebook
Dela inlägget
Dela på linkedin
Dela inlägget
Dela på email
Dela inlägget
Dela på print
Skriv ut

Erika Näsberg

Fotograf och bloggerska – jo jag tackar jag!

Välkommen till BLOGGEN! Här skriver jag mestadels om bröllop av alla de slag, de som jag besökt och de som jag vill inspirera er till att ha. Jag önskar er det bästa bröllopet någonsin och om jag då kan hjälpa till med ett tips eller två (eller flera!) så vore väl det fantastiskt!

Jag har alltid tyckt om att skriva, och bloggade flera gånger om dagen faktiskt under tidigt 00-tal (japp, det var längesedan!). Att skriva långa texter på Instagram är kanske inte det mest optimala, så här på bloggen kommer jag nu kombinera mina bilder med mitt skrivande, och spara de kortare inläggen till Instagram.

Hör gärna av dig om det är något speciellt du vill att jag ska skriva på, jag finns på hej@fotografannaerika.se!