Bröllopsfotograf & Gravidfotograf

Utgår från Sundsvall/Timrå och fotar där ni önskar!

Bilder ni inte vill missa!

Bilderna från ert bröllop är en av få beständiga saker som finns kvar efter ert bröllop, av allt det som ni sannolikt lagt ner ganska mycket pengar på. Det är en av anledningarna till varför det verkligen är värt att anlita en bröllopsfotograf – för att ha någon som vet vikten av att föreviga inte bara er, men den dag och alla de detaljer som ni så länge har planerat för och längtat efter. Här kommer därför några tips på bilder som ni inte vill missa!

Familjeporträtt
Jag tipsar alltid mina brudpar att skriva en lista på alla tänkbara konstellationer som de vill ha porträttbilder på. Det är sååå lätt att tänka ”Ja men herregud det är klart vi kommer ihåg att ta en bild med Kusin Katrin och Morbror Mårten, det behöver vi inte skriva på nån lista”. Men tro mig. Både ni och de omkring er kommer ha så mycket i huvudet på bröllopsdagen, så en lista är verkligen att rekommendera. Om ni gör en och inte behöver den – utmärkt! Om ni inte gör den och saknar bilder på flera nära och köra? Inte så utmärkt. Det ÄR värt att lägga lite tid på den listan!

Trycksaker
Ta gärna med er en uppsättning av alla trycksaker som ni använder under dagen. Det kan vara allt från Save the date och er inbjudan till er meny, ert festhäfte eller ett bordsplaceringskort. Många lägger både mycket pengar och tanke kring alla dessa trycksaker, hur de ser ut och hur de hänger ihop med ert tema, och det är väl värt några bilder för att minnas i efterhand!

Festlokalen
Här finns det ofta MASSOR med saker värda att föreviga. Dukningen, bordsplaceringskarta, blommor, dekorationer, och alla små detaljer. Glöm inte heller bort det ni äter och dricker! Bubbel, snittar, huvudrätt, buffé och/eller tårta. I efterhand kan ni säkert minnas hur gott allt var – men minns ni hur det såg ut? Hur det faktiskt smakade? Att få se bilder kickar igång minnet och då minns du möjligtvis både smak och lukt och känslan av upplevelsen ännu tydligare.

De här tipsen kanske främst riktar sig till dig som inte anlitar en bröllopsfotograf. Det här är nämligen exempel på saker som för de allra flesta yrkesverksamma bröllopsfotografer är självklara. Jag väljer att skriva specifikt bröllopsfotografer, för det ÄR inte självklart att ha allt i huvudet även om det är en skicklig fotograf inom andra områden.

Det finns jättebra ”checklistor” online som ni kan ge till er fotograf där ni har markerat speciella delar av dagen som ni vill att hen ska vara säker på att få med. Och en sådan lista kan ni absolut ge till en van bröllopsfotograf också, det skadar inte! För att inte uppfinna hjulet på nytt så kan jag exempelvis tipsa om den här sidan hos Budgetbröllop.se som jag tycker täcker en hel del bra grejer!

Avslutningsvis vill jag dock även säga detta: Fotografer är inte mer än mänskliga. Av olika anledningar kan det ibland bli så att inte alla viktiga ögonblick eller detaljer förevigas. Oavsett om man är erfaren fotograf eller precis i startgroparna, så finns det ingen fotograf som medvetet går in och fotar ett bröllop med målsättningen att ni inte ska få alla bilder ni drömmer om, men ibland händer saker som är utom vår kontroll. Men med det sagt så kan jag lova att vi alla önskar er den mest fantastiska bröllopsdag ni någonsin kunnat drömma om!

Dela på facebook
Dela inlägget
Dela på linkedin
Dela inlägget
Dela på email
Dela inlägget
Dela på print
Skriv ut

Erika Näsberg

Fotograf och bloggerska – jo jag tackar jag!

Välkommen till BLOGGEN! Här skriver jag mestadels om bröllop av alla de slag, de som jag besökt och de som jag vill inspirera er till att ha. Jag önskar er det bästa bröllopet någonsin och om jag då kan hjälpa till med ett tips eller två (eller flera!) så vore väl det fantastiskt!

Jag har alltid tyckt om att skriva, och bloggade flera gånger om dagen faktiskt under tidigt 00-tal (japp, det var längesedan!). Att skriva långa texter på Instagram är kanske inte det mest optimala, så här på bloggen kommer jag nu kombinera mina bilder med mitt skrivande, och spara de kortare inläggen till Instagram.

Hör gärna av dig om det är något speciellt du vill att jag ska skriva på, jag finns på hej@fotografannaerika.se!