Bröllopsfotograf & Gravidfotograf

Utgår från Sundsvall/Timrå och fotar där ni önskar!

Vad bokar vi först?

Har ni bestämt er för vilket datum ni ska gifta er? GRATTIS!! Såå himla roligt, jag är så glad för er skull! Nu börjar allt det roliga planerandet, och det är helt klart en hel del beslut att ta framöver. Som till exempel; ”Vi har bestämt datum – vad gör vi nu?”

Okej, first things first. Budget. Så viktigt! Det kommer i ett annat inlägg – men det är er budget ni utgår från när ni bokar era leverantörer, så det behövde ändå finnas med. Så. Utifrån er budget så väljer ni era leverantörer, och jag rekommenderar att detta bokas ungefär i den här ordningen; i god tid innan bröllopet (läs: minst sex månader innan, gärna upp till ett år innan).

  • Kyrka eller vigselplats. För att vara säker på att den plats ni vill gifta er på faktiskt blir er på ert valda datum – boka. Boka, boka boka. Ofta kan till exempel en kyrka ha möjlighet att hålla flera vigslar på en dag, så ni kanske tänker att ”det hinner vi göra senare, men tänk då också på att planeringen av hela er dag beror på vilken tid ni har möjlighet att hålla er ceremoni. Detsamma gäller om ni ska ha en borglig ceremoni men önskar en speciell vigselplats – se till att den platsen/lokalen är tillgänglig för er den dag och tid ni önskar.
    Vill man ha en mer ”casuall” ceremoni i sin trädgård, på en strand, i skogen etc, så behöver såklart inte platsen bokas. Då handlar det mer om att OM ni har en speciell vigselförrättare som ni önskar – ta då kontakt med denne och se till att boka in hen så snart ni har möjlighet. Alla gillar vi god framförhållning!

     
  • Mottagning/Festlokal. Den här går egentligen under samma princip som ovanstående punkt. Många lokaler bokas upp tidigt, och till skillnad från en kyrka eller en vigselplats så kan en festlokal endast ta emot ett sällskap per datum. Så oavsett om ni vill ha er bröllopsmottagning, bröllopsfest, bröllopsfika eller vad ni nu har för önskemål, i ett församlingshem, bygdegård, herrgård, loge, festlokal eller något helt annat. Se till att vara ute i god tid om ni har specifika önskemål då lokaler är något som oftast bokas upp väldigt tidigt.

  • Bröllopsfotograf. Det kanske låter lite egenkärt att som fotograf tipsa om att boka sin bröllopsfotograf i god tid, men jag lovar. Det BEHÖVS. Jag har redan bokningar för 2023 och fått förfrågningar om 2024. Om ni har en fotograf vars bilder och stil ni verkligen gillar, och som dessutom matchar er budget, så vänta inte! Precis som lokaler (haha, jag har aldrig jämfört mig själv med en lokal tidigare!) så blir vi fotografer bokade tidigt, och precis som med lokalerna så kan vi i normalfallet enbart ta en bröllopskund per datum. Så oavsett om det är jag som är er drömfotograf eller om det är någon helt annan (det finns sååå otroligt många skickliga fotografer och det är superviktigt att hitta en som passar just era önskemål) så försök boka fotografen så snart som möjligt efter att ni valt ert datum.

Känns det lite övermäktigt att hålla koll på vad som behöver bokas och i vilken tid? Min syster fick boken ”Planera ditt drömbröllop” av Johanna Kajson av mig inför planeringen av sitt bröllop och jag kan tala om att den är VÄLANVÄND! Stora mängder anteckningar och vad vad jag förstått det så var den till väldigt stor hjälp under hela planeringsprocessen. Så den kan jag varmt rekommendera. Du kan exempelvis hitta den HÄR (ej sponsrad, länk öppnas i ny flik).

Lycka till med planerandet!

Dela på facebook
Dela inlägget
Dela på linkedin
Dela inlägget
Dela på email
Dela inlägget
Dela på print
Skriv ut

Erika Näsberg

Fotograf och bloggerska – jo jag tackar jag!

Välkommen till BLOGGEN! Här skriver jag mestadels om bröllop av alla de slag, de som jag besökt och de som jag vill inspirera er till att ha. Jag önskar er det bästa bröllopet någonsin och om jag då kan hjälpa till med ett tips eller två (eller flera!) så vore väl det fantastiskt!

Jag har alltid tyckt om att skriva, och bloggade flera gånger om dagen faktiskt under tidigt 00-tal (japp, det var längesedan!). Att skriva långa texter på Instagram är kanske inte det mest optimala, så här på bloggen kommer jag nu kombinera mina bilder med mitt skrivande, och spara de kortare inläggen till Instagram.

Hör gärna av dig om det är något speciellt du vill att jag ska skriva på, jag finns på hej@fotografannaerika.se!