Bröllopsfotograf & Gravidfotograf

Utgår från Sundsvall/Timrå och fotar där ni önskar!

Därför ska du ha en mood board!

Behöver vi ha en mood board?

Precis som med allt annat när det gäller bröllop så är det ju faktiskt helt och hållet upp till er som brudpar vad ni vill, eller inte vill ha. Hur mycket tid ni vill lägga ner, hur omfattande er planering är och så vidare, det är BARA ni som avgör det. Så känn ingen stress över att ni ”måste” göra något, för det finns inga måsten. Förutom att möjligtvis dyka upp på bröllopsdagen 😉

Men till frågan då. Behöver vi ha en mood board?

För att svara på det behöver vi först definiera vad är en mood board, och vad använder man den till. Så här är det: En mood board visar era förväntningar och önskemål i bildform. Om jag ska förklara för 10 personer hur jag föreställer mig mitt bröllop – rustikt, lantligt, varmt, mysigt, lite grönt, lite rosa, en del blommor men mycket belysning (till exempel), så kan jag nästan lova dig att dessa 10 personer kommer ha varsin idé om hur min vision ser ut. Om jag istället har skapat en mood board där jag valt ut bilder som illustrerar hur jag tänker, då får alla 10 personerna samma syn på min vision som jag har. Och på så sätt kan vi alla på ett mycket tydligare sätt se till att visionen blir verklighet, eller åtminstone att vi alla jobbar åt samma håll.

Men vilka är då dessa personer som i så fall ska ta del av min mood board? Ptja, förslagsvis de som hjälper dig/er att planera bröllopet, så som tärnor och marsalkar (speciellt om de ska köpa sina egna kläder inom givet tema), och även till viss del era leverantörer. Fotografen tar säkert gärna emot inspiration till hur ni drömmer att era bilder kan se ut. Floristen kan inspireras av era bilder, och så även er lokal, den som gör tårtan, den som ansvarar för dekorationer och så vidare, och så vidare.

Så, åter till frågan. Behöver vi ha en mood board?

Nej, egentligen inte. Fast också ja. Det beror som sagt en hel del på hur många ni är som jobbar med bröllopet och hur enhetligt ni i slutändan vill att det ska vara. Är det bara du och din sambo, då har ni förhoppningsvis samma vision och samma inspiration. Men ju fler personer som blir inblandade, desto bättre är det att ha en mood board. Om inte annat kan det vara väldigt bra för er själva att ha för att se till att ert tema (om ni har något) har en röd tråd, så att ni inte helt plötsligt börjar kasta in svarta och röda detaljer i ett grönt och rosa tema 😉

Dela på facebook
Dela inlägget
Dela på linkedin
Dela inlägget
Dela på email
Dela inlägget
Dela på print
Skriv ut

Erika Näsberg

Fotograf och bloggerska – jo jag tackar jag!

Välkommen till BLOGGEN! Här skriver jag mestadels om bröllop av alla de slag, de som jag besökt och de som jag vill inspirera er till att ha. Jag önskar er det bästa bröllopet någonsin och om jag då kan hjälpa till med ett tips eller två (eller flera!) så vore väl det fantastiskt!

Jag har alltid tyckt om att skriva, och bloggade flera gånger om dagen faktiskt under tidigt 00-tal (japp, det var längesedan!). Att skriva långa texter på Instagram är kanske inte det mest optimala, så här på bloggen kommer jag nu kombinera mina bilder med mitt skrivande, och spara de kortare inläggen till Instagram.

Hör gärna av dig om det är något speciellt du vill att jag ska skriva på, jag finns på hej@fotografannaerika.se!