Bröllopsfotograf & Gravidfotograf

Utgår från Sundsvall/Timrå och fotar där ni önskar!

Det regnar – vad ska vi göra?

Har du barn som lätt blir uttråkade? Som, så fort det blir dåligt väder, slår sig ner i soffan framför tv:n, eller med telefonen eller surfplattan? Relaterar! Och jag är inte mycket bättre jag heller. Men, för att ge er en chans att bryta mönstret så tänkte jag bjuda på fem tips på aktiviteter för dåligt väder!

Sällskapsspel och kortspel
Sällskapsspel finns för alla åldrar, men det kräver ju också att man har just det spel man vill spela när den regniga dagen kommer. De enklaste spelen att ha redo hemma är exempelvis Fia med knuff, Yatzy och Unu. Men! Glöm inte bort vår vän kortleken!
En kortlek är alltid bra att ha, det går att googla fram mängder med spel.
Här kommer några förslag:
– Finns i sjön. Enkelt spel för två spelare och uppåt, passar de flesta åldrar.
– 21. Som det låter, dra kort och försök få en summa så nära 21 som möjligt utan att få för mycket. Bra för barn som gillar att räkna!
– Röd eller svar. Ett spel för de minst. Dra ett kort, låt barnet gissa om kortet är rött (hjärter/ruter) eller svar (klöver/spader). Om barnet kan skillnad på de olika sorterna så kan man ju öka svårighetsgraden genom att gissa kort-sort.

Inomhusgolf
Ni behöver: En boll och ett ”mål” (förslagsvis tvättkorg eller liknande)
Så här gör ni:
• Välj vart målet ska stå. Exempelvis vid toadörren.
• Välj vartifrån i bostaden som ni ska starta
• Ni ska nu rulla bollen, och försöka att nudda den så få gånger som möjligt till dess att ni lyckats rulla bollen in i korgen/målet. Bollen får bara rulla. Om den kastas/studsas måste man börja om från början. Ett tips är att rulla bollen långsamt så att den inte studsar mot en vägg eller en möbel och därför rullar tillbaka till där du började!

Testa luktsinnet
Med endast näsan till hjälp ska ni försöka lista ut vad det är för något som luktar. Personen eller laget med flest rätt vinner!
Förslag på saker som luktar:
• Kaffe
• Kakao
• Kryddor (kanel, curry etc)
• Olika frukter
• Blomma
• Parfym
• Tvål
• Tvättmedel
…och så vidare! Bara fantasin sätter gränser!

Godisstopp!
En spännande och nervkittlande lek, särskilt för de minsta! En person vänder sig bort medan de andra radar upp ett bestämt antal godisar på ett papper. Tillsammans väljer ni ut en godis som ska vara ”stopp”. Den som varit bortvänd får vända sig tillbaka och sedan ta godisarna en efter en, men skulle den ta den som ni valt ut ropar ni stopp och så är det slut! Kanske får den många, kanske ingen!

Gömma nyckel / Fågel, fisk eller mittemellan
Detta är en mycket enkel och rolig lek som de flesta vuxna säkert lekt som barn! Det går ut på att man gömmer ett litet föremål, exempelvis en sked, på valfri plats i hemmet. Den som letar frågar sen om den finns på en plats som är fisk, fågel eller mittemellan. När personen går runt i stugan får den hjälp att hitta föremålet genom att den som gömt det säger ”varmare” om det närmar sig eller ”kallare” om det blir längre från.


Nu har ni förhoppningsvis fått lite tips, eller kanske lite inspiration, till vad ni kan roa er med nästa gång det är riktigt ruggigt väder!

Ha så skoj!

Kram,
Erika

Dela på facebook
Dela inlägget
Dela på linkedin
Dela inlägget
Dela på email
Dela inlägget
Dela på print
Skriv ut

Erika Näsberg

Fotograf och bloggerska – jo jag tackar jag!

Välkommen till BLOGGEN! Här skriver jag mestadels om bröllop av alla de slag, de som jag besökt och de som jag vill inspirera er till att ha. Jag önskar er det bästa bröllopet någonsin och om jag då kan hjälpa till med ett tips eller två (eller flera!) så vore väl det fantastiskt!

Jag har alltid tyckt om att skriva, och bloggade flera gånger om dagen faktiskt under tidigt 00-tal (japp, det var längesedan!). Att skriva långa texter på Instagram är kanske inte det mest optimala, så här på bloggen kommer jag nu kombinera mina bilder med mitt skrivande, och spara de kortare inläggen till Instagram.

Hör gärna av dig om det är något speciellt du vill att jag ska skriva på, jag finns på hej@fotografannaerika.se!