Bröllopsfotograf & Gravidfotograf

Utgår från Sundsvall/Timrå och fotar där ni önskar!

5 tips till möhippan!

Sooom jag har längtat efter att skriva det här inlägget! Men eftersom planerandet av min systers möhippa var i full gång alldeles fram tills nyligen, och jag inte ville riskera att avslöja några hemligheter, så har det fått vänta. Men nu ni! Nu är det dags!

 1. Utgå från bruden.
  Jag vet att det kanske känns basic och kanske ett rätt självklart (och för vissa: tråkigt) tips, men tro mig. Planera något som bruden kommer att uppskatta. Det är så otroligt individuellt hur man är som person, och vad man känner blir en rolig dag. Medans många skulle älska att bli kidnappade och få utföra det ena knasiga uppdraget efter det andra, så kan det för många andra vara deras värsta mardröm. Fundera på vad den blivande bruden är för typ av människa. Prata ihop er. Det som hon uppskattade för 10 år sedan kanske inte är vad hon uppskattar nu. Det är alltid bra om ni är några stycken som kan bolla tillsammans!
 2. Heldag, halvdag, eller några timmar
  Med andra ord – hur länge ska möhippan pågå? Det finns inga som helst regler, måsten eller krav när det kommer till längden på en möhippa. Det kanske kan vara en hel helg, men det kan lika gärna vara en middag på en schysst restaurang. Här kommer vi återigen tillbaka till punkt 1 – utgå från bruden MEN utgå även från gästerna. Blir det svårt att få med hela gänget på en Stockholms-weekend? Är lördag förmiddag en svår dag eftersom halva gänget har fotbollsträning på förmiddagen? Försök hitta ett alternativ som passar för så många som möjligt. Man kan aldrig göra alla nöjda, men ju fler man är desto roligare blir det – för alla!
 3. Varannan vatten
  Just sayin’. Det är ingen höjdare att behöva avbryta dagen redan innan middagen eftersom det vart för hårt redan efter champange-frukosten 😉
 4. Planera dagen – men inte för exakt!
  Att göra en grovplanering över dagen är superbra. Ofta finns det vissa hålltider som man mer eller mindre måste hålla, som tex en bokad tid, bordsreservation och så vidare. Men boka inte upp dagen minut för minut. Att behöva stressa för att hinna med ”nästa grej på listan” är kanske inte något man minns med glädje, till skillnad från att ni faktiskt hade tid att sitta och surra och minnas ”den gamla goda tiden” i lugn och ro.
 5. Försök hitta det oväntade
  Det här kan egentligen vara vad som helst, så det är ett lite luddigt tips. Men det kan vara både stort som smått. Det kan vara allt från en videohälsning från en barndomskamrat (eller en kändis, kolla memmo.se till exempel!), till något hon alltid velat prova men aldrig unnat sig! Svårt att bortse från effekten av en riktigt bra överraskning 🙂
 

Bonustips: Gnuggis-tatueringar!
Syrrans kompis (med det otroligt vackert klingande namnet Erika) hittade en sida där man kunde beställa antingen ark med färdiga gnuggisar, ELLER tomma ark till både laserskrivare och bläckstråleskrivare där man kan skriva ut sina egna gnuggistatueringar! HUR COOLT?! Vi hade alla varsin tatuering av syrrans blivande man på valfri kroppsdel, jättekul detalj! Spana in tattstore.se vettja!

Lycka till med planeringen av möhippan! Hoppas ni får nytta av något eller flera av tipsen ovan.

Kram,
Erika

Dela på facebook
Dela inlägget
Dela på linkedin
Dela inlägget
Dela på email
Dela inlägget
Dela på print
Skriv ut

Erika Näsberg

Fotograf och bloggerska – jo jag tackar jag!

Välkommen till BLOGGEN! Här skriver jag mestadels om bröllop av alla de slag, de som jag besökt och de som jag vill inspirera er till att ha. Jag önskar er det bästa bröllopet någonsin och om jag då kan hjälpa till med ett tips eller två (eller flera!) så vore väl det fantastiskt!

Jag har alltid tyckt om att skriva, och bloggade flera gånger om dagen faktiskt under tidigt 00-tal (japp, det var längesedan!). Att skriva långa texter på Instagram är kanske inte det mest optimala, så här på bloggen kommer jag nu kombinera mina bilder med mitt skrivande, och spara de kortare inläggen till Instagram.

Hör gärna av dig om det är något speciellt du vill att jag ska skriva på, jag finns på hej@fotografannaerika.se!