Bröllopsfotograf och Gravidfotograf

Utgår från Sundsvall/Timrå och fotar land och rike runt!

Vad gör en toastmaster?

Har du fått uppdraget som toastmaster, eller toastmadam, vid ett kommande bröllop? Grattis! Vad roligt, det betyder sannolikt att brudparet litar på att du kommer kunna reda ut både det ena och det andra. Men vad innebär det egentligen att vara toastmaster? Vad förväntas du göra?

Kort sagt, det är ju egentligen upp till varje brudpar att bestämma vad en toastmaster – eller för den delen en toastmadam, har för uppgifter på bröllopet.

Traditionellt sett är toastmastern helt enkelt den som ”påar” de personer som i förväg anmält att de vill hålla ett tal. Egentligen varken mer eller mindre. Många väljer dock att slå ihop flera roller, vanligt är till exempel att slå ihop rollen toastmaster med värdpar.

Det viktigaste, oavsett vad ni som brudpar önskar att era toastmasters ska göra, är att vara tydlig med era förväntningar. Er toastmaster kommer garanterat göra sitt yttersta för att ni ska få en så fantastisk bröllopsdag som bara möjligt, men så länge hen inte vet vad ni har för önskemål och/eller förväntningar, så är risken att ni missförstår varandras behov ganska stor. Sitt gärna ner tillsammans och diskutera hur ni ser på bröllopsdagen, så ska ni se att ni kommer så nära er målbild som möjligt 🥰

Erika Näsberg

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.