Bröllopsfotograf & Gravidfotograf

Utgår från Sundsvall/Timrå och fotar där ni önskar!

Vad gör en toastmaster?

Har du fått uppdraget som toastmaster, eller toastmadam, vid ett kommande bröllop? Grattis! Vad roligt, det betyder sannolikt att brudparet litar på att du kommer kunna reda ut både det ena och det andra. Men vad innebär det egentligen att vara toastmaster? Vad förväntas du göra?

Kort sagt, det är ju egentligen upp till varje brudpar att bestämma vad en toastmaster – eller för den delen en toastmadam, har för uppgifter på bröllopet.

Traditionellt sett är toastmastern helt enkelt den som ”påar” de personer som i förväg anmält att de vill hålla ett tal. Egentligen varken mer eller mindre. Många väljer dock att slå ihop flera roller, vanligt är till exempel att slå ihop rollen toastmaster med värdpar.

Det viktigaste, oavsett vad ni som brudpar önskar att era toastmasters ska göra, är att vara tydlig med era förväntningar. Er toastmaster kommer garanterat göra sitt yttersta för att ni ska få en så fantastisk bröllopsdag som bara möjligt, men så länge hen inte vet vad ni har för önskemål och/eller förväntningar, så är risken att ni missförstår varandras behov ganska stor. Sitt gärna ner tillsammans och diskutera hur ni ser på bröllopsdagen, så ska ni se att ni kommer så nära er målbild som möjligt 🥰

Dela på facebook
Dela inlägget
Dela på linkedin
Dela inlägget
Dela på email
Dela inlägget
Dela på print
Skriv ut

Erika Näsberg

Fotograf och bloggerska – jo jag tackar jag!

Välkommen till BLOGGEN! Här skriver jag mestadels om bröllop av alla de slag, de som jag besökt och de som jag vill inspirera er till att ha. Jag önskar er det bästa bröllopet någonsin och om jag då kan hjälpa till med ett tips eller två (eller flera!) så vore väl det fantastiskt!

Jag har alltid tyckt om att skriva, och bloggade flera gånger om dagen faktiskt under tidigt 00-tal (japp, det var längesedan!). Att skriva långa texter på Instagram är kanske inte det mest optimala, så här på bloggen kommer jag nu kombinera mina bilder med mitt skrivande, och spara de kortare inläggen till Instagram.

Hör gärna av dig om det är något speciellt du vill att jag ska skriva på, jag finns på hej@fotografannaerika.se!